Of je nu een nieuw huis ontwerpt of gewoon aan het renoveren bent, de keuze van het juiste type vloerbedekking maakt een groot verschil voor de esthetiek van een huis. Bovendien kan de keuze van het juiste type vloerbedekking gemakkelijk bijdragen tot het verhogen van de waarde van jouw huis, wat een groot voordeel is wanneer je het wilt verkopen.

De juiste vloerbedekking verbetert ook de algemene sfeer in jouw huis. Maar meer dan dat, het kiezen van de juiste soort vloerbedekking voor jouw huis is een grote stap om het comfortabel te maken. Ben je op zoek naar eiken vloeren in Den Haag of wil je nog meer redenen weten waarom je zou moeten kiezen voor eiken vloeren voor jouw huis? Lees dan verder.

Eiken vloeren zijn houten vloeren van goede kwaliteit

Eikenhouten vloeren zijn niet alleen duurzaam, maar geven woningen ook een tijdloos raffinement en comfort, en dat is de reden waarom veel huizenkopers op zoek zijn naar eikenhouten vloeren.

Eiken vloeren vergen weinig of geen onderhoud

In vergelijking met tapijten, die dagelijks moeten worden schoongemaakt en gestofzuigd om stof te vermijden, vergen eiken vloeren weinig onderhoud. Dit komt omdat de meeste eiken vloeren al zijn behandeld om schade en vlekken te weerstaan en sommige zijn zelfs gelamineerd om ze mooier te maken.

Met andere woorden, af en toe schoonmaken of licht stofzuigen is voldoende om de vloer er als nieuw te laten uitzien. Hoewel eiken vloeren gevoelig zijn voor krassen, is het gebruik van schuurpapier om die krassen weg te poetsen veel goedkoper dan het herstellen van een beschadigd tapijt. Je hebt ook de mogelijkheid om de beschadigde planken te vervangen in plaats van de hele vloer.

Eiken vloeren zijn een hygi├źnischere vloeroptie

Parasieten zoals insecten kunnen gemakkelijk in tapijten leven, maar houten vloeren zoals eiken niet. De combinatie van stof en andere allergenen die zich op vloeren ophopen, vooral in tapijten, kan allergie├źn veroorzaken, maar bij eiken vloeren hoef je je daar geen zorgen over te maken. Bovendien nemen houten vloeren geen onaangename geurtjes op, vooral niet van huisdieren.

Eiken vloeren zijn structureel sterk

Dit verwijst naar het vermogen van eikenhout om schokken te weerstaan, wat betekent dat het niet gemakkelijk breekt of barst. Eikenhout is van nature sterk dankzij zijn dichte samenstelling. In feite kunnen eikenhouten vloeren een woning gemakkelijk een betere akoestiek geven als ze op de juiste manier worden gelegd, omdat ze geen trillingen produceren en geen ruimte laten voor holle geluiden.

Sommige soorten eikenhout, zoals witte eik, hebben bovendien natuurlijke eigenschappen die ze resistent maken tegen vocht, schimmels en insecten, waardoor ze nog beter bestand zijn tegen de meer gebruikelijke elementen die vloeren vernielen.

Bron: Vloerendeur