Naambordjes voor op of naast de deur kun je volledig personaliseren. Materiaal, lettertype, vorm en formaat, jij bepaalt. Misschien is er direct een materiaal wat er voor jou uitspringt vanwege de look. Vind je het lastig kiezen? Hieronder lees je meer over drie populaire materiaalkeuzes, hun unieke uitstraling en belangrijke kenmerken.

Waar komt het bordje te hangen?
Tegen een naambordje zul je lange tijd aankijken en je wilt dat dit past bij jouw woning, bedrijfsruimte, interieur of de huisstijl van je onderneming. Voordat je overgaat tot het maken van een keuze op basis van looks alleen, is het slim om kort stil te staan bij waar je het bordje precies gaat ophangen. Is dit binnenshuis? Op de deur van je kantoor bijvoorbeeld? Of buiten bij de voordeur? In het laatste geval kies je liever voor een materiaal dat, ook op lange termijn, de elementen kan weerstaan.

Natuurlijk leisteen
Naamplaatjes van leisteen hebben een exclusieve uitstraling. Kenmerkend voor dit natuursteen bordje is de donkere grijszwarte kleur en ruwe randen. De gravure is als tegenhanger lichtgrijs of crème van kleur. Leisteen is slijtvast en kan daarom lang mee. Het nadeel van dit materiaal is dat wanneer het nat wordt, de gegraveerde tekst moeilijker te lezen is. Hang je dit naambordje buiten op een onbeschutte plek op, dan is het goed hier rekening mee te houden in regenachtig Nederland.

Modern plexiglas
Met bordjes van plexiglas kies je voor een moderne look. Deze heldere bordjes passen al snel bij je woning en kunnen worden gegraveerd of bedrukt. De tekst komt op de achterkant van het bordje, waardoor de voorkant mooi glad blijft. Een naambordje in dit materiaal kun je krijgen in allerlei kleuren en maten. Daarbij kun je kiezen voor een hoogglans afwerking of een matte afwerking voor een extra verfijnde uitstraling. Deurbordjes van plexiglas zijn ook verkrijgbaar als standaard uitgesneden symbolen en teksten. Denk bijvoorbeeld aan toiletbordjes en kantoorbordjes.

Sterk RVS
Dit materiaal wordt vaak gekozen voor naambordjes en huisnummers buitenshuis. RVS is namelijk roestvast en sterk. Dit materiaal is dus opgewassen tegen weer en wind. Met een RVS naambordje kun je dan ook lange tijd vooruit. Daarbij geeft dit materiaal jouw naambordje een stijlvolle uitstraling. De tekst wordt op het bord gegraveerd. Naast tekst kun je ook kiezen voor het laten graveren van bijvoorbeeld je bedrijfslogo. Vaak worden RVS naam- of logobordjes gecombineerd met bijpassende huisnummers in dezelfde stijl.