Het is een klacht van veel huurders: de huur is hoger dan eventuele hypotheeklasten en toch kunnen zij geen hypotheek krijgen. Dit is inderdaad een vervelende situatie en het zal daarom ook niet verbazen dat veel mensen proberen om hun huurwoning in te ruilen voor een koopwoning. Wanneer dit eenmaal gelukt is, is het belangrijk om te kijken of je nog altijd de juiste woonverzekeringen hebt. Je wilt namelijk niet dat je na lang werken eindelijk een hypotheek hebt kunnen krijgen om uiteindelijk grote risico’s met je woning te lopen, omdat je deze niet goed verzekerd hebt. De hoogste tijd dus om eens te kijken wat je moet doen om je woning van een goede woonverzekering te voorzien. Je zult namelijk merken dat een koophuis meer nodig heeft dan een huurwoning.

Wat kun je behouden?

Als het goed is, heb je voor je huurwoning al een inboedelverzekering afgesloten. Deze verzekering is bedoeld om schade uit te keren die je opgelopen hebt aan de spullen die in je huis staan. Gebeurt er een keer een ongelukje, dan kun je een beroep doen op je verzekeraar om de schade te laten uitkeren zodat je deze kunt herstellen. Als je eenmaal een eigen huis gekocht hebt, kun je de inboedelverzekering gewoon behouden, want ook in je nieuwe huis staan spullen die verzekerd moeten worden. Bovendien biedt een inboedelverzekering ook dekking voor problemen zoals bijvoorbeeld cybercrime. Dit is een nieuwe vorm van criminaliteit die helaas nog altijd veel slachtoffers maakt. Regelmatig krijgen mensen een mailtje van een anonieme afzender die hen gouden bergen belooft. Bijna altijd is er iets met deze mails aan de hand waardoor je diep in de (financiële) problemen kunt raken als je ze opent. Een inboedelverzekering kan in dit geval veel voor je betekenen, dus behoud deze verzekering altijd.

Wat moet je toevoegen?

Het grote verschil tussen huurders en woningeigenaren als het gaat over de woonverzekering, is dat de laatste groep ook een opstalverzekering nodig heeft. De opstalverzekering voor jou dekt de schade die ontstaan is aan jouw woning zelf. Je verzekeraar maakt namelijk onderscheid tussen de spullen die in je woning staan en de structuur van de woning zelf. Zorg er daarom altijd voor dat je beide verzekeringen afsluit, omdat dit veel problemen kan voorkomen. Breekt er bijvoorbeeld een keer een woningbrand uit, dan zullen niet alleen je spullen, maar ook je huis zelf (forse) schade oplopen. Met een inboedel- en opstalverzekering kun je deze schade laten uitkeren. Sterker nog; mocht het nodig zijn, dan kun je ook vervangende woonruimte betalen met je opstalverzekering.

Pak die pakketkorting

Wanneer je bang bent dat je veel moet betalen voor je extra verzekering, dan hebben wij goed nieuws: sluit je bij een verzekeraar meerdere polissen af, dan kun je vrijwel altijd profiteren van mooie pakketkortingen. Zo ben je voor een heel schappelijke maandpremie verzekerd tegen heel veel ongemakken. Bekijk de mogelijkheden en sluit je woonverzekering vandaag nog af.