Kit kun je in principe echt zien als een lifehack. Dit materiaal is namelijk razend populair geworden waardoor je eigenlijk wel kunt concluderen dat de bouwsector niet meer zonder kan. Kit is namelijk een geavanceerd materiaal dat vooral gebruikt wordt voor het afdichten van naden en voegen. Wanneer je toepassingen in je eigen huis dient te kitten kun je dit in de meeste gevallen helemaal zelf doen. Hierdoor hoef je niet iemand in te huren die dit voor je doet waardoor je weer geld zult besparen. Wel is het handig om even te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken om fouten te voorkomen. In deze tekst gaan we daar dieper op in zodat ook jij zelf aan de slag kunt gaan met het afdichten binnen je huis.

 

De checklist voordat je begint

Voordat je überhaupt begint met het aanschaffen van kit, is het belangrijk om de situatie even door te nemen. Er zijn namelijk diverse soorten kit waardoor het niet handig is om zomaar een kit te halen en deze te gebruiken voor bijvoorbeeld je keuken. Het is belangrijk om te kijken naar de plek waar je de kit voor nodig hebt, en aan de hand hiervan een passende kit te kopen. Zo zijn de meest gebruikte kitten siliconenkit, arcylkit en zwaluwkit. Voor werkzaamheden binnen huis zit je in de meeste gevallen goed met een siliconenkit. Siliconenkit is namelijk een elastisch kitsoort die waterdicht is en hittebestendig. Hierdoor is deze kit ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer. Ook kun je siliconenkit natuurlijk gebruiken voor overige ruimtes in je huis.  

 

De voorbereidingen

Nadat je de juiste kit hebt aangeschaft voor jouw situatie kun je bijna aan de slag. Voordat je begint is het belangrijk om de naden of voegen goed schoon te maken. Hierdoor haal je het vuil weg en kan de kit zijn werk doen zonder dat het er vies uit gaat zien. Het is aan te raden om hier een ontvetter voor te gebruiken en eventueel schuurpapier. Nadat je dit hebt gedaan kun je de kit aanbrengen. Om gelijkmatig kit aan te brengen is het handig om een kitpistool te gebruiken. Hierdoor voorkom je lelijke bobbels en zorg je ervoor dat de kit geleidelijk wordt aangebracht. Na het aanbrengen kun je de kit strijken met je vingers of een kitstrijker. Voor de beste spullen is het aan te raden om eens een kijkje te nemen bij combifit. Zij zijn namelijk gespecialiseerd is alle benodigdheden omtrent de bouwsector.