Kan die saaie, witte muur in jouw woon- of slaapkamer wel een metamorfose gebruiken? Mensen zijn dan wel gewoontedieren, iedereen wordt blij van een beetje verandering in hun omgeving. Je hoeft niet meteen een hele verbouwing te plannen, met een paar gave wanddecoratie opties kun je al het verschil maken. Wil jij meer weten? In dit artikel geven we je wat inspiratie op het gebied van wanddecoratie. 

Zwevende schilderijen

Heb jij onlangs een prachtig schilderij gekocht of aangeschaft? Dan wil je deze natuurlijk meteen in een schilderijlijst aan de muur hangen. Je kunt een spijker in de muur slaan en de lijst hieraan ophangen, maar het is mooier om deze op een zo natuurlijke mogelijke manier op te hangen. Je kunt nu een stevig ophangsysteem kopen waarbij je de lijst op een natuurlijke wijze ophangt zonder de muren kapot te maken. De profielen worden aan de achterkant van het wandpaneel bevestigd waarbij gebruik wordt gemaakt van de speciaal ontwikkelde Power Corners. Deze Power Corners worden door middel van een speciale veer stevig aan de profielen bevestigd. Hierdoor wordt het gewicht over het hele frame verdeeld. Het is daardoor ook een stuk sterker en veiliger. Met een speciaal ophangsysteem voor schilderijen lijkt het net alsof ze zweven, wat zorgt voor een gaaf effect. 

Natuurlijke materialen 

Nu we het ophangsysteem hebben besproken, kijken we naar de daadwerkelijke wanddecoratie. Het is je misschien niet ontgaan dat duurzaamheid en natuur in de woning steeds belangrijker is geworden. Je ziet dan ook steeds meer groen tevoorschijn komen. Het betrekken van de tuin bij de woonkamer wordt door veel huishoudens toegepast. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor natuurlijke materialen als hout, rotan en bamboe. Ronde vormen is iets wat je steeds vaker terug ziet en kan worden gezien als een opkomenden trend. Met mooie, grote, ronde bamboe schalen of platen vol blad aan de muur zit je helemaal goed.

Over de wereld

Ben jij een echte reis- en cultuurliefhebber? Dan heb je het reizen dan afgelopen jaren vast ook gemist. Afgelopen kregen we weer de kans om landen te bezoeken, en dat kun je laten zien aan de wand. Je kunt namelijk net als natuur, ook de wereld naar huis halen. Het is een nieuwe trend dat je verschillende werelddelen als wanddecoratie aan de muur ziet. Hierbij kun je denken aan wereldkaarten in verschillende kunstzinnige vormen en uitvoeringen aan je muur, maar ook aan foto’s van landschappen uit bijvoorbeeld Azië, Amerika en Afrika. Dus schaf een stevig ophangsysteem aan, laat een van je mooiste reisfoto’s afdrukken op canvas of hout en hang dit aan de muur in je woonkamer of slaapkamer. Zo steelt die saaie witte muur in de ruimte eindelijk de show!